onsdag 17 april 2013

Kommer usa rädda oss?

Är vi nära ett kärnvapenkrig?

Har Nordkorea kommit till gränsen där de måste visa vad de står för.
Vi har alla varit i samma situation, haft rätt, stått mot ett gäng lite förstora grabbar som man tycker förtjänar stryk. Kanske är det lite sent på kvällen, kanske har man fått i sig lite förmycket pulver och alkohol(i såna situationer har de andra grabbarna garanterat fått det). Kanske har man aldrig kommit iväg på de där Krav Maga kurserna som gör att man är en vandrande slagsmålsmaskin(förlåt, aktiv självförsvarsmaskin). Men likväl, du står där, och känner att nu är det dags, visa vart man står mot dessa förbaskade facister. Och du börjar högljutt förklara vad som kommer ske  om dem inte drar åt skogen. Det slutar oftast inte bra, en öl förmycket i dig, och fyra fem killar som är lite för taggade att spöa skiten ur dig, lite som dem har väntat på det. Nu ger jag dem en anledning....
Jag tänker att det är på samma sätt Nordkorea känner sig, man har haft fest, man har gjort en jävla fet grej som stärker självförtroendet, för mig kunde det varit en fjälltravers, för Nordkorea kanske det är en missil, som du kan bestycka med kärnvapen. Hur fett som helst, äntligen får du vara med i Klubben med stort K.
Men sen står de där, och man får inte vara med, alla får vara med, Kina, England, USA, Ryssland t.om Frankrike får vara med. Men inte Nordkorea.I glädjeyran över att man har fått iväg missilen, så kan man känan sig lite stark, och då kanske man säger något olämpligt, den där orättvisan som har växt i bröstet på en får en att säga saker som man inte kan ta tillbaka heller. Man kan inte backa ur jämt, ibland är det bättre att få ett par smällar än att bara backa ur hela tiden. Även om man står mot ett par stora killar. Som är aktiva självförsvarsmaskiner. Kanske börjar man fingra på skruvmejseln som du har i fickan, inte för att angripa någon med, men du vet. Kan vara bra att ha. Kanske börjar man känna på den röda knappen, för du vet att dem mittemot redan har öppnat nycklarna och står och dansar med fingrarna nära knappen.

Och kanske är det så, att atomvintern som följer i spåren av det urspårade krogslagsmålet, fast i större skala,
kommer rädda oss från den globala uppvärmningen.
.